Edelweiss denkt aan nonstop vlucht naar Hawaï

Het Zwitserse Edelweiss onderzoekt of het een nonstop vlucht kan beginnen tussen haar thuisbasis in Zürich en Honolulu. Het zou dan de enige luchtvaartmaatschappij zijn die een rechtstreekse link aanbiedt tussen Europa en Hawaï.

Volgens een rapport van Aero Telegraph zijn de autoriteiten van Honolulu Airport in onderhandeling met de dienst toerisme in Zwitserland over de mogelijke lancering van de route. Elk jaar zouden ongeveer 140.000 Europeanen een bezoek aan de Amerikaanse staat brengen, waaronder 43.000 uit Duitsland en 16.000 uit Zwitserland. Het potentieel voor de route is er dus, nu is het enkel nog een kwestie om de haalbaarheid te onderzoeken.

Edelweiss neemt volgende maand de eerste van drie ex-Swiss Airbus A340-300’s in ontvangst, die de maatschappij in staat moet stellen om de ongeveer vijftien uur durende vluchten te beginnen. De toestellen zouden technisch gezien via de noordpool rechtstreeks van Zürich naar Honolulu kunnen vliegen, maar wellicht zullen er beperkingen moeten ingecalculeerd worden op het maximale gewicht dat over die afstand vervoerd kan worden.

Bron: Aero Telegraph, CH Aviation