Passagiers- en vrachtcijfers Brussels Airport voor maand september

Brussels Airport heeft in september meer dan 2,2 miljoen passagiers ontvangen. Dat is 2,8% minder dan in september van het recordjaar 2015. Het vrachtvervoer is net als vorige maand gegroeid ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het volvrachtsegment kende een forse groei van 31,2%.

Passagiers
Brussels Airport heeft in september 2.258.879 passagiers ontvangen, dat is 2,8% minder dan in september 2015, een recordjaar voor de luchthaven. In vergelijking met de voorgaande maanden wordt het verschil in aantal passagiers tussen 2015 en 2016 steeds kleiner.

Het lokaal aantal passagiers in september ligt 5,2% lager dan in 2015. Dit komt enerzijds door een daling in het aantal boekingen van Belgen die naar Turkije willen reizen. Anderzijds komen ook minder toeristen uit Zuid-Europa, Noord-Amerika en Azië naar ons land door de verschillende terreuraanslagen het afgelopen jaar in West-Europa.

Het transferverkeer noteert een zeer sterke groei van 14,8% ten opzichte van september vorig jaar. De groei is te danken aan de commerciële strategie van Brussels Airlines binnen het Star Alliance netwerk. De groei is des te indrukwekkender omdat Jet Airways tot in maart van dit jaar ook veel transferpassagiers vervoerde.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn in september gegroeid tegenover dezelfde maand vorig jaar. Vooral Brussels Airlines en onder andere Ryanair tekenen mooie groeicijfers op.

Cargo
Het vrachtvervoer op Brussels Airport is net als in augustus ook in september sterk gestegen. De groei van 8,5% ten opzichte van september vorig jaar is vooral te danken aan het volvrachtsegment dat met 31,2% is gestegen. Binnen het volvrachtsegment was er een groei bij Singapore Airlines, Qatar Cargo en Ethiopian Cargo. Deze laatste twee vrachtmaatschappijen legden deze maand extra vluchten in.

Het segment van de express diensten is gestegen met 2,8% tegenover september vorig jaar dankzij de groei in e-commerce. Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen is gedaald met 4,8% ten opzichte van september vorig jaar. Dit komt door een daling van het aantal vluchten op lange afstand in vergelijking met september vorig jaar door het vertrek van Jet Airways.

knipsel