Brussels Airport renoveert Sky Hall

Brussels Airport gaat de Sky Hall, het iconische terminalgebouw uit 1958, volledig renoveren. In een eerste fase gaat het om 2,6 miljoen euro. Welke invulling het gerenoveerde gebouw zal krijgen, is nog niet duidelijk.

De opening van de Sky Hall samen met enkele andere terminalgebouwen in 1958 betekende de start van het huidige Brussels Airport. De gebouwen werden in recordtempo opgetrokken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. De toenmalige infrastructuur in Melsbroek voldeed niet om het verwachte aantal bezoekers gepast te kunnen ontvangen.

De Sky Hall was de plaats waar tussen 1958 tot 1994 elke passagier vertrok of aankwam. Sinds 1994 gebeurt dat in het huidige terminalgebouw dat samen met de B-pier eind 1994 werd ingehuldigd.

knipsel

“We zijn als luchthaven erg trots om dit iconische gebouw terug in haar oude glorie te herstellen. Het is niet enkel belangrijk voor het Belgische architecturale patrimonium, de Sky Hall staat ook symbool voor het belang van de commerciële burgerluchtvaart in België. Eens de renovatie van de Sky Hall is afgerond, zal de hal een nieuwe bestemming krijgen. Op dit moment is dat nog niet beslist,” verduidelijkt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company.

Het gebouw wordt gerenoveerd met respect voor het origineel. Brussels Airport start begin 2017 met de complexe renovatie. In een eerste eerste fase wordt de glas- en staalstructuur van de façade onder handen genomen. Die eerste fase kost 2,6 miljoen euro.