Brussels Airport: statistieken van de maand oktober

Brussels Airport heeft in oktober 2016 meer dan 2,05 miljoen passagiers ontvangen. In vergelijking met oktober 2015 is dat 3% minder. Het vrachtvervoer daarentegen kende een groei van 6,5% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het volvrachtsegment noteerde net zoals vorige maand een sterke groei van 28,8%.

Brussels Airport heeft in oktober 2.055.654 passagiers ontvangen, het op een na hoogste aantal passagiers voor de maand oktober na het recordjaar 2015. In vergelijking met 2015 ligt het aantal passagiers in oktober 3% lager.

Het lokaal aantal vertrekkende passagiers vanop Brussels Airport ligt 2,8% lager dan in oktober 2015. Deze daling is een gevolg van de aanslagen van 22 maart op de
luchthaven, het vertrek van Jet Airways op Brussels Airport eind maart en de sterke terugval van het aantal boekingen van Belgen die naar Turkije willen reizen.
Het transferverkeer daarentegen, kende een groei van 6,6%, vooral dankzij Brussels Airlines, een verdere versterking van Brussels Airport als Star Alliance hub. De hoogste
groeicijfers zijn voornamelijk te noteren bij Brussels Airlines en Ryanair.
Cargo
Het vrachtvervoer op Brussels Airport is net als in september ook in oktober sterk gestegen. De groei van 6,5% ten opzichte van oktober 2015 is hoofdzakelijk te danken aan het volvrachtsegment dat met 28,8% gestegen is. De groei binnen het volvrachtsegment werd gerealiseerd dankzij Singapore, Qatar en Ehtiopian Airlines.
Voor het eerst sinds lange tijd vertonen de express diensten een lichte daling. Dat komt doordat er 5 volle weekends in oktober 2016 vielen. Op weekenddagen is er veel minder vrachtvervoer dan op weekdagen.
Het vrachtvoer aan boord van passagierstoestellen is met 4,5% gedaald ten opzichte van oktober vorig jaar. Dit komt hoofdzakelijk door het vertrek van Jet Airways naar Schiphol
in maart dit jaar. De daling werd wel gedeeltelijk goedgemaakt door een groei in volume van zowel Brussels Airlines als United Airlines.
Bewegingen
Het aantal vliegbewegingen in oktober is gedaald met 2,3% in vergelijking met oktober vorig jaar. Het aantal passagiers per vlucht is ten opzichte van oktober vorig jaar met
2,2% gedaald. Het aantal cargovluchten daarentegen, nam met 2,9% toe in vergelijking met het jaar voordien.
knipsel
Bron: Brussels Airport Company