Armenia Aircompany wil vanaf april naar Brussel vliegen

Vanaf april 2017 wil Armenia Aircompany in samenwerking met Georgian Airways vluchten starten naar enkele Europese steden waaronder Brussel. Armenia Aircompany is een nieuwe maatschappij die nog maar sinds begin dit jaar gestart is met vluchten vanuit Yerevan. De maatschappij heeft al sinds haar oprichting de ambitie om vluchten uit te voeren naar Europa. 

Brussel, Londen en Barcelona, deze steden moeten vanaf april volgend jaar de eerste Europese bestemmingen worden voor Armenia Aircompany. De Armeense luchtvaartmaatschappij startte nog maar in april van dit jaar met haar eerste vluchten vanuit Yerevan en vliegt momenteel naar Moskou, Voronezh en Mineralnye Vody in Rusland, naar Teheran in Iran en naar Tbilisi in Georgië. Nu wil de maatschappij in samenwerking met Georgian Airways ook vluchten startten naar West-Europa.

Voor de vluchten naar Brussel wil de maatschappij met een toestel vanaf de Georgische hoofdstad Tbilisi vertrekken naar Yerevan om van daaruit verder door te vliegen naar Brussel. De vluchten naar Londen zullen volgens dezelfde methode worden uitgevoerd maar dan met vertrek in Yerevan en met een tussenstop in Tbilisi. Georgian Airways is al een codeshare partner van de Armeense maatschappij

cohq9smxyaafamv

Armenia Aircompany en Georgian Airways zijn nauw met elkaar verbonden. De voorzitter van de Raad van Bestuur van Georgian Airways, Tamaz Gaishvili, bezit namelijk 25 procent van de aandelen van Armenia Aircompany.

Als de nieuwe route effectief van start gaat dan krijgt Brussels Airlines al meteen concurrentie op haar nieuwe route naar Yerevan die ze vanaf maart opstart. Daarmee komen er meteen twee spelers op een route die al sinds 2002 niet meer bestond vanaf Brussel.

De route Brussel-Tbilisi werd van juni tot oktober 2013 al voor een korte periode uitgevoerd door FlyGeorgia, maar die maatschappij zette in oktober 2013 haar operaties stop.

Armenia Aircompany opereert momenteel met een vloot van één B737-500 en één B737-700.

Bron: Georgia Today, Black Sea News | Foto: Dmitry Batov