Vanaf 19 december nieuw parkingconcept op Brussels Airport

Vanaf maandag 19 december komt er een nieuw parkingconcept op Brussels Airport. Sinds 22 maart is de oude zone voor het luchthavengebouw die hiervoor dienst deed niet meer met de wagen bereikbaar, maar nu komt er terug een specifieke plaats om passagiers vlot aan de luchthaven af te zetten.

Komende maandag opent er een nieuw parkingconcept op Brussels Airport. Daardoor hoeven mensen die passagiers komen wegbrengen of ophalen niet meer gebruik te maken van de parkings P1-2-3. In die parkings was het mogelijk om gratis een kwartier te staan om mensen op te halen of af te zetten, maar die manier was niet zo gebruiksvriendelijk als de vroegere Kiss & Ride voor het luchthavengebouw.

De nieuwe zone die hiervoor gebruikt zal worden is de huidige P17-parking (gele zone op de kaart), tegenover de vrachtwagenparking aan DHL en naast de busparking. Die nieuwe drop-off-zone zal bereikbaar zijn via de brug ter hoogte van Jetairport, die men kan nemen na de luchthaven binnen te rijden.

knipsel

Vanaf de parking zijn witte tenten opgesteld die de passagiers droog naar het terminalgebouw zullen leiden. Vanaf het busniveau dienen de passagiers dan nog wel een lift of roltrap te nemen naar het vertrekniveau.

15 december 2016 11:45h In een reactie op ons artikel laat Brussels Airport weten dat er een nieuw parkingconcept aankomt. Er komt geen kiss & ride-zone, zoals we eerder berichtten.