Brussels Airport positief over overname Brussels Airlines

Brussels Airport ziet de overname van Brussels Airlines door Lufthansa als positief voor de Belgische economie. Zelf zegt ze verheugd te zijn met de beslissing om Brussels Airlines te integreren in de Eurowings Group. Brussels Airport wordt hiermee de Afrika-hub binnen de Lufthansa Group.

“De integratie van Brussels Airlines in de Eurowings Group binnen Lufthansa is een positieve evolutie, zowel voor de luchtvaartmaatschappij als voor haar thuisbasis Brussels Airport. De integratie in een internationale groep als Lufthansa biedt Brussels Airlines meer commerciële mogelijkheden, voordelen om de vloot te vernieuwen en om het netwerk verder uit te breiden naar Afrika, Noord-Amerika en India. De verankering en verdere ontwikkeling van een sterke home carrier is cruciaal voor de connectiviteit, de tewerkstelling en de economie in het algemeen van ons land”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Brussels Airport Company was als aandeelhouder nauw betrokken bij de integratie van Brussels Airlines in de Eurowings Group van Lufthansa. Tijdens deze besprekingen heeft Lufthansa Group het unieke netwerk van Brussels Airlines binnen de Star Alliance groep op Brussels Airport erkend en heeft ze bevestigd dat Brussels Airlines een belangrijke rol zal spelen in de verdere ontwikkeling van Eurowings Group tot een pan-Europees platform met zowel vluchten op korte als op lange afstand.

“Lufthansa Group heeft bevestigd het netwerk van Brussels Airlines op Brussels Airport op een duurzame manier te willen uitbouwen en ziet Brussels Airport als een hub voor Afrika voor de hele groep. Brussels Airport heeft de grootste catchment area voor  passagiers onder de hubs van Lufthansa Group en beschikt nog over voldoende capaciteit om de hub uit te breiden”, aldus nog Arnaud Feist.

Bron: Brussels Airport Company