SAS verkoopt Cimber Air aan CityJet

Het Deense Cimber Air wordt verkocht aan het Ierse CityJet. SAS, dat eigenaar is van Cimber Air, verkoopt de maatschappij om kosten te besparen en om de operaties efficiënter te maken.

SAS en CityJet hebben een overeenkomst getekend om het Deense Cimber Air aan de Ierse maatschappij te verkopen. De elf CRJ-900’s van Cimber Air komen daardoor in de vloot van CityJet terecht. SAS kocht de maatschappij in 2015 om regionale vluchten vanaf Kopenhagen uit te voeren met de CRJ’s, maar wil nu van de maatschappij af om de operaties te simplificeren.

SAS en CityJet zijn al partners, de maatschappij leaset van de Ieren namelijk al acht CRJ-900’s. Eenmaal de transactie van de verkoop van Cimber Air eind deze maand voltooid is, zal CityJet een bestelling plaatsen voor tien nieuwe CRJ-900’s die op termijn ook vluchten voor SAS zullen uitvoeren. De komende jaren zullen er in totaal 22 CRJ-900’s van CityJet voor SAS vliegen.

SAS zal de elf CRJ-900’s van Cimber Air de komende maanden verkopen. De tien CRJ’s die CityJet zal bestellen, zullen in de tweede helft van 2017 en het begin van 2018 aan SAS worden afgeleverd.