Vizion Air gaat samenwerken met Poolse SprintAir

Het in Antwerpen gevestigde Vizion Air gaat samenwerken met de Poolse maatschappij SprintAir. Die maatschappij zal een ATR-72 en een Saab 340 ter beschikking stellen van Vizion Air. De toestellen zijn bestemd voor de chartermarkt.

De overeenkomst tussen Vizion Air en SprintAir omvat de verhuur van twee toestellen aan de Belgische maatschappij. Zo zal de ATR-72 gebaseerd worden op de luchthaven van Luik en wordt de Saab 340 gebaseerd in het Italiaanse Bergamo. De ATR-72 biedt plaats aan 66 passagiers, de Saab 340 aan 33 passagiers.

Vizion Air is al sinds 2013 actief in de ad-hoc chartermarkt en maakt zo onder meer gebruik van de Fokker 50 van VLM Airlines. Met SprintAir vergroot Vizion Air vanaf 1 februari haar portfolio van toestellen die ze kan aanbieden.

Saab_340_A_SP-KPE_Sprint_Air_(3448976272)

“Wij hebben nu een betrouwbare partner gevonden die de geschikte vliegtuigen én voldoende ervaring heeft om aan chartermakelaars, overheden, sportclubs en organisatoren van congressen en incentivereizen op maat gemaakte luchtvervoerdiensten te verlenen doorheen heel Europa,” zegt CEO Carl Legein. “Voor elk van de twee vliegtuigen hebben wij een specifieke verkoopverantwoordelijke aangeduid, die zal zorgen voor een snelle en efficiënte behandeling van de charteraanvragen.”

SprintAir heeft als thuisbasis de luchthaven van Chopin in Warschau. Met haar vloot van ATR-72’s en Saab 340’s voert ze zowel passagiers- als vrachtvluchten uit.