James Hogan stapt op als CEO bij Etihad

De Australiër James Hogan stapt in de tweede helft van dit jaar op als CEO van Etihad. Dat maakte de maatschappij vandaag bekend. De Australiër begon in 2006 bij Etihad als CEO en heeft de maatschappij explosief doen groeien. Wie hem zal vervangen is nog niet bekend.

Na bijna 11 jaar houdt James Hogan het voor bekeken als CEO van Etihad Airways. De Australiër stapt in de tweede helft van dit jaar op. Toen Hogan in 2006 begon telde de vloot van Etihad 22 toestellen. Nu zijn dat er zo’n  120 en heeft de maatschappij belangen in maar liefst zeven grote luchtvaartmaatschappijen in Europa, Afrika, Azië en Oceanië.

Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, directievoorzitter van de Etihad Aviation Group, blikt terug op Hogan’s tijd bij Etihad: “We zijn James erg dankbaar. In slechts tien jaar tijd heeft hij het bedrijf doen uitgroeien van een regionaal vervoersbedrijf met 22 toestellen tot een mondiale luchtvaartmaatschappij met 120 vliegtuigen en een groep met zeven strategische partners die samen jaarlijks meer dan 120 miljoen gasten verwelkomen. Etihad heeft nieuwe standaarden gezet voor service en innovatie.”

Hogan gaat aan de slag bij een investeringsmaatschappij. De Etihad Group is alvast op zoek naar een nieuwe CEO en CFO voor de maatschappij.