Spotters krijgen officiële spottersplaatsen op Brussels Airport

De kogel is door de kerk: Brussels Airport krijgt twee officiële spottersplaatsen. Eentje komt aan het transitcentrum in Steenokkerzeel aan baan 25L en eentje in Zaventem aan baan 01. De bouwvergunning wordt komende weken ingediend en na de zomer zouden de spottersplaatsen moeten openen.

Er komen eindelijk officiële spottersplaatsen op Brussels Airport. In navolging van andere verscheidene luchthavens in onze buurlanden zullen dus ook de Belgische en buitenlandse spotters faciliteiten krijgen om hun hobby te kunnen uitoefenen. Brussels Airport lanceerde vorig jaar een enquête onder 1.700 spotters en ging nodigde ook enkele van hen uit om te informeren naar hun wensen. Op basis daarvan zijn er nu twee plaatsen aangeduid voor de bouw van deze spottersplaatsen.

Een eerste spottersplaats komt er aan het transitcentrum in Steenokkerzeel nabij baan 25L/07R. Deze plek is nu al zeer geliefd onder de spotters, maar de luchthaven zal er nu een grotere parking bijbouwen. Er komt ook een verhoogd spottersplatform zodat er minder hinder is van de dubbele omheining die nu rond de luchthaven ligt.

De tweede plek zal gebouwd worden aan het Speelbos in Zaventem dat naast baan 01/19 ligt. De luchthaven zal ook hier een verhoogd platform bouwen en ook informatieborden bouwen over de luchthaven. Er komen ook speeltuigen voor kinderen en reguliere parkeerplaatsen voor de spotters.

Brussels Airport zal de komende weken een bouwaanvraag indienen. Bij een positief advies zal de bouw van de plaatsen nog dit jaar beginnen. De luchthaven hoopt de platformen al na de zomer in gebruik te kunnen nemen.