Brussels Airlines vanaf 26 maart met Sukhoi Superjet

Binnen drie weken zet Brussels Airlines voor het eerst de Sukhoi Superjet 100 in op één van haar vluchten. De drie toestellen tellende vloot wordt gewetleast van het Ierse Cityjet. Voorlopig staat de eerste vlucht gepland voor 26 maart, zo blijkt uit het boekingssysteem van Brussels Airlines.

SN2723 tussen Brussel en Genève, dat wordt vooralsnog de eerste vlucht die onder een SN-vluchtnummer met een Sukhoi Superjet uitgevoerd zal worden. Het toestel vertrekt op Brussels Airport om 19.20 uur en komt 20.35 uur aan in Genève. De terugvlucht landt om 22.30 uur terug in Brussel. Ook Berlijn, Basel, Bordeaux, Milaan, Kopenhagen en Wenen zullen relatief snel aangedaan worden door de SSJ100.

In een later stadium komen daar ook nog vluchten naar Birmingham, Bologna, Edinburgh, Göteborg, Hamburg, Krakau, Nice, Praag, Warschau en Venetië bij. Aangezien de SSJ nog niet gecertificeerd is voor vluchten naar Stockholm Bromma, kan het toestel daar nog niet gebruikt worden. Die vluchten worden vooralsnog enkel door de Avro RJ100 uitgevoerd, de Airbussen kunnen immers geen gebruik maken van de korte landingsbaan.