BRITISH AIRWAYS/IBERIA MERGER BRENGT ZUID-AMERIKA EN HET MIDDEN-OOSTEN DICHTERBIJ

British Airways en Iberia plaatsen hun codes op een nieuw segment van elkaars vluchten, waardoor Zuid-Amerika nu beter bereikbaar is voor de British Airways passagiers en het Midden-Oosten dichterbij komt voor de reizigers van Iberia.

British Airways plaatst haar code BA op de Iberia vluchten tussen Madrid en San José (Costa Rica) en Panama City.

Iberia plaatst haar code IB op de British Airways vluchten naar Bahrain, Doha, Abu Dhabi, Dubai, Koeweit en Muscat. Iberia voegt haar code ook toe aan de British Airways vluchten naar Cape Town en beide carriers delen vanaf heden hun vluchten naar Johannesburg, waardoor er een significante toename is van de frequentie op de Zuid-Afrikaanse stad.

Ook Iberia’s vluchten naar Havana zullen vanaf midden april de BA code dragen.

Patrick Malval, commerciaal directeur van British Airways, becommentarieert: “Met de introductie van deze nieuwe codeshareroutes wordt het voordeel van de merger pas echt duidelijk voor onze passagiers. De toevoeging Zuid-Amerika aan ons netwerk is een echte aantrekkingspool voor onze reizigers en voor de Iberia passagiers is het vanaf nu eenvoudiger om het Midden-Oosten te bereiken. Al onze klanten profiteren bovendien van de betere verbinding met Zuid-Afrika.”

Reizigers kunnen nu eveneens Iberia en British Airways vluchten combineren van en naar Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Johannesburg, Lagos, Cairo en Tel Aviv, en hebben zo toegang tot een ruimer netwerk met vluchten die beter passen in hun budget of planning.