Hainan Airlines kondigt rechtstreekse vluchten aan naar Shanghai

Vanaf 28 mei 2010 start de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines rechtstreekse een verbinding tussen Brussels Airport en Shanghai Pudong International Airport.

Deze nieuwe route wordt drie keer per week gevlogen: op maandag, woensdag en vrijdag. Deze vluchten zijn een aanvulling op de reeds bestaande vluchten van de maatschappij tussen Brussel en Beijing op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Hierdoor biedt Hainan dagelijkse vluchten van Brussel naar China.

Eerder kondigde Hainan Airlines de uitbreiding aan van het bestaande aanbod op Beijing van vier vluchten naar zeven per week, waardoor Beijing vanaf de zomer een dagelijkse route zou zijn. In plaats hiervan werd nu beslist om deze drie bijkomende vluchten – in antwoord op een sterke vraag vanuit de markt – te benutten om Shanghai aan te bieden als nieuwe bestemming.

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus 330 toestellen, met 36 180° flat bed seats in business class en 186 seats in economy. Alle 222 seats zijn uitgerust met een state-of-the-art inflight entertainment systeem met individuele touch screens.

“Dit is een uitstekend moment om te starten met directe vluchten naar Shanghai”, stelt Liang Pubin, General Manager voor Hainan in Europa:Er wordt verwacht dat Shanghai 2010 Expo het hoogste aantal bezoekers zal aantrekken in de geschiedenis van de wereldtentoonstellingen. Veel bezoekers zien dit als uitstekende gelegenheid om deze fantastische bestemming te ontdekken. België heeft een sterke band met de havenstad Shanghai en de regio daarrond. Deze nieuwe rechtstreekse vlucht is een duwtje in de rug voor het zakenverkeer tussen beide landen, en is zeer welkom bij zakenmensen aan beide kanten”.

Vluchtschema :

Vertrek Aankomst Dag
Brussels Airport (BRU) 13.50 u Shanghai (PVG) 07.00 u ma, wo, vr
Shanghai (PVG) 00.10 u Brussels Airport (BRU) 05.30u ma, wo, vr
Brussels Airport (BRU) 13.50 u Beijing (PEK) 05.10 u di, do, za, zo
Beijing (PEK) 01.20 u Brussels Airport (BRU) 05.30u di, do, za, zo