NIKI vanaf Bratislava naar Brussel, Wenen en Mallorca

Zoals vorige week al gedacht werd, zal het Oostenrijkse NIKI wel degelijk vluchten opstarten vanaf de luchthaven van Bratislava. Dat maakte de maatschappij vandaag bekend bij een persvoorstelling op de Slowaakse luchthaven. NIKI zal vluchten aanbieden naar Brussel, Palma de Mallorca en Wenen.

De vluchten naar Brussel beginnen al vanaf april volgend jaar. Het gaat om twee dagelijkse vluchten op weekdagen (een ochtend- en avondvlucht) en een vlucht op zondag. Die vluchten zullen initieel worden uitgevoerd door de Embraer 190 en na verloop van tijd door de Airbus 320.

Met de vluchten naar Brussel wil NIKI niet alleen O&D-reizigers aanspreken maar ook connectiepassagiers die vanaf Brussel hun aansluiting zouden kunnen vinden op het one world-netwerk en op dat van partner Etihad.

De vluchten naar Palma de Mallorca zullen in mei 2015 van start gaan en dat met drie wekelijkse vluchten. Die zullen al vanaf het begin worden uitgevoerd door de Airbus 320 of 321.

© Yannick De Bel

Om de toestellen tussen de twee dagelijkse rotaties van en naar Brussel inzetbaar te houden voor andere vluchten zal NIKI door middel van positioning flights de Embraer of Airbus terug naar Wenen overvliegen.

Opmerkelijk is dat ook die vluchten boekbaar zullen zijn voor passagiers, en dat terwijl beide steden op slechts 70 kilometer van elkaar liggen en op minder dan een uur bereikbaar zijn met auto of trein.

Met de vluchten tussen Bratislava en Wenen wil Niki de passagiers de mogelijkheid geven om aansluiting te vinden naar andere bestemmingen via de Weense luchthaven.

Voor de concurrentie heeft NIKI geen schrik. Ook al vliegt Ryanair momenteel al tussen Bratislava en Charleroi, voor NIKI geeft het landen op de hoofdluchthaven van Brussel een groot voordeel aan de passagiers, aldus de maatschappij.