Brussels Airlines stelt Kuifje-vliegtuig voor

Hij kwam zaterdagnacht al aan in Brussel, maar vandaag konden we hem voor de allereerste keer zien. Brussels Airlines’ A320 OO-SNB draagt een nieuw speciaal kleurenschema en werd vandaag op Brussels Airport voorgesteld. De komende vier jaar zal Kuifje op deze Airbus door heel Europa reizen op het netwerk van Brussels Airlines.

Op 4 maart vertrok de A320 OO-SNB naar de paint shop van Eirtech Aviation in het Tsjechische Ostrava en kwam afgelopen zaterdagnacht in het donker terug naar Brussel. Tien dagen en 360 liter verf later heeft Brussels Airlines meteen één van de meest speciale kleurenschema’s van Europa.

_MG_3561

Het vliegtuig is geschilderd in een 37 meter lange haai zwarte haai, gebaseerd op de haai-onderzeeër uit het Kuifje-album ‘De Schat van Scharlaken Rackham’. Het vliegtuig krijgt dan ook de naam ‘Rackham’ dat vooraan is aangebracht. Op de zijkant zijn de grote titels ‘We fly you to the home of Tintin’ aangebracht.

_MG_3700

_MG_3689

Maar ook binnenin het vliegtuig is Kuifje aanwezig. Vooraan staat er in het groot ‘Welcome on board #SNRackham’ en achteraan is er langs beide kanten een muurschildering aangebracht.

_MG_3588

Brussels Airlines heeft met haar Rackham wel een heel speciaal vliegtuig. Het is bijna uitzonderlijk dat passagiersvliegtuigen in een grotendeels zwart kleurenschema te zien zijn. Het ‘All Black’-kleurenschema van Air New Zealand is momenteel de meest bekende, en nu komt daar ook Brussels Airlines bij.

_MG_3620

_MG_3622

_MG_3646

_MG_3616

Vanmiddag vertrekt het toestel voor zijn eerste Europese reis naar Toulouse, waar ongetwijfeld vele vliegtuigspotters dit toestel zullen opwachten. Later op de avond gaat het toestel voor een night stop naar Madrid. Kuifje zal tot 2019 door Europa reizen en het vluchtschema van Rackham is te bekijken op de website van Brussels Airlines.

_MG_3669

_MG_3688

_MG_3696

_MG_3698

_MG_3707