Asiana Airlines A320 maakt bizarre crashlanding

Gisteren maakte een Airbus A320-200 van Asiana Airlines, die vlucht OZ-162 uitvoerde van Seoul (Zuid-Korea) naar Hiroshima (Japan), een crashlanding met wel heel vreemde beelden tot gevolg.

Omstreeks 20:05LT zette vlucht OZ-162 de landing in richting de luchthaven van Hiroshima met 74 passagiers en 8 crewleden aan boord. De Airbus A320 landde te vroeg, op zo’n 330 meter voor de landingsbaan, met alle gevolgen van dien.

De staart van het vliegtuig raakte als eerste de grond waarna ze door de de localizer antenne (die in het verlengde van de landingsbaan staat) ramde om dan een draai van 180 graden te maken en kort daarna in het gras naast de landingsbaan tot stilstand te komen.

Een tweetal weken geleden gebeurde een gelijkaardig voorval met vlucht AC-624 van Air Canada, die toen op een 250 meter voor de landingsbaan een elektriciteitskabel en ook de localizer antenne raakte na een te vroege landing.

De 82 passagiers werden meteen geëvacueerd. Er waren 23 gewonden waarvan één met zware verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht. Het vliegtuig zelf is door al zijn wielen gezakt en zowel de linkervleugel als de linkermotor hebben enorme schade opgelopen.