Jetairfly breidt uit : nieuwe lijn, verhoogde vluchtfrequenties, vlootuitbreiding met de nieuwste technologie

Nieuwe lijn Charleroi-Athene
Vanaf 8 april vliegt Jetairfly 4 maal per week uit Brussels South Charleroi Airport naar Athene : op maandag, woensdag, vrijdag en (juli/augustus) zondag. Een rechtstreekse vlucht tegen zeer scherpe tarieven vanaf 39,99 euro per traject, taksen inbegrepen. De hoge vluchtfrequentie maakt deze nieuwe lijn bijzonder geschikt voor wie voor een citytrip naar Athene wil vliegen of voor een strandvakantie, alsook voor wie voor zaken of familiebezoek reist.

Recente nieuwe lijnen worden verdergezet
De nieuwe vliegbestemmingen uit het huidige winterseizoen of uit vorig zomerseizoen worden ook volgende zomer opnieuw aangeboden door Jetairfly :

 • Charleroi – Istanbul : hoge vluchtfrequentie, 3 vluchten per week, op donderdag, zondag en (juli/aug.) dinsdag
 • Brussel – Colombo – Male : Sri Lanka en Malediven, wekelijks op zaterdag
 • Brussel – La Romana : onze 3e luchthaven op de Dominicaanse Republiek, naast Punta Cana en Puerto Plata
 • Charleroi – Fez : 2 vluchten per week, op dinsdag en zaterdag
 • Charleroi – Toulon : 3 vluchten per week, op vrijdag, zondag en (in juli/augustus) dinsdag

Verhoogde vluchtfrequenties
Jetairfly investeert vooral door een uitbreiding van haar vluchtfrequenties. Het is een bewuste keuze om meerdere vluchten per week aan te bieden naar onze vakantiebestemmingen. Wij stellen ons daarmee extra flexibel op, opdat de reizigers boekingsmogelijkheden kunnen vinden, die zo nauw mogelijk aansluiten bij hun concrete wensen. Dagelijkse vluchten uit Brussel naar Alicante, Tenerife, Enfidha en Antalya* (*operated by Freebird Airlines)

 • 6 vluchten per week uit Brussel naar Palma de Mallorca, Rhodos, Corfu en Bodrum* (*operatored by Freebird Airlines)
 • 5 vluchten per week uit Brussel naar Kreta, Hurghada, Kos, Gran Canaria en Izmir* (*operated by Freebird Airlines)
 • Vluchtfrequenties werden onder meer uitgebreid op de lijnen Luik-Tel Aviv (van 2 naar 3 vluchten per week), Charleroi-Tenerife (3 naar 4), Charleroi-Algiers (1 naar 2), Oostende-Izmir (1 naar 2) en Luik-Izmir (1 naar 2).

Nu lijnvluchtrechten op àlle Jetairfly-vluchten
Jetairfly heeft voortaan lijnvluchtrechten op haar volledig netwerk. Dit betekent dat alle 114 lijnen / 80 bestemmingen ook one way geboekt kunnen worden, ook door niet-Belgische en niet EU-onderdanen.

Nieuw : ServicePlus op een selectie van bestemmingen, nu ook voor Jetair-pakketvakanties
Jetairfly biedt vanaf volgend zomerseizoen de kans om ServicePlus bij te boeken, een vluchtupgrade die te vergelijken is met de VIP-service voor VIP Selection-reizigers. Afzonderlijke check-in, VIP-lounge in de luchthaven van Brussel, Fast Lane veiligheidscontrole, champagne aan boord, een maaltijdupgrade i.s.m. de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Een dergelijke VIP-service is standaard inbegrepen voor alle reizigers van VIP Selection. Voortaan kan deze ServicePlus ook bijgeboekt worden voor een Jetair-pakketvakantie naar de Costa Blanca, Costa Dorada, Costa Brava, Tel Aviv en de Bulgaarse bestemmingen Varna en Burgas. Ook wie bij jetairfly.com enkel een ticket boekt, kan deze ServicePlus bijboeken op deze bestemmingen.

Nieuw : verdere vlootuibreiding, Europese primeur voor Jetairfly
Vorige week donderdag is op Brussels Airport OO-JAX “Brightness” geland : de vijfde fabrieksnieuwe Boeing 737 next generation (NG) die Jetairfly aan haar vloot toevoegt.

Huidige Jetairfly-vloot (14) : 10x B737 next generation ; 2x B737 classic generation ; 2x B767-300 (lange afstand)
Jetairfly herbevestigt hiermee haar positie als Belgische luchtvaartmaatschappij met de jongste vloot in ons land.
Resultaat hiervan is dat wij onze passagiers het hoogste reiscomfort en een grote stiptheid bieden. De geavanceerde technologie tekent ook voor meer efficiëntie, lager verbruik en lagere uitstoot. Door de combinatie van de NGtechnologie, de hoge bezettingsgraad van onze vliegtuigen en de geïntegreerde duurzame procedures, verbruiken Jetairfly’s NG-vliegtuigen slechts 3 liter brandstof per 100 km per passagier. Lager dan iemand die alleen met de wagen rijdt.
OO-JAX “Brightness” zorgde meteen voor een Europese primeur. Het is de eerste Boeing 737 in Europa die is uitgerust met het nieuwe Boeing Sky Interior. Gebaseerd op de research, de knowhow en de designontwikkelingen in het kader van de Boeing 787 “Dreamliner” heeft de passagierscabine in deze uitvoering ingrijpende aanpassingen
ondergaan.

 • Nieuw design, nieuwe wandarchitectuur en nieuwe, dynamische LED-verlichting creëren een groter ruimtegevoel in de passagierscabine.
 • Grotere handbagagecompartimenten, waardoor reizigers hun handbagage makkelijker bij hun eigen zetel kunnen stockeren (minder stress, handiger). Ondanks deze grotere compartimenten is er meer hoofdruimte om recht te
 • staan, wanneer men zijn zetel verlaat.
 • Gebruik van geluidsdempende materialen en nieuw cabinedesign zorgen voor minder geluid in de cabine.
 • Nieuw design en plaatsing van de individuele LED-verlichting en de hostess-oproepknop. Luidsprekers in elke rij stoelen.

Ondertussen hebben de eerste honderden Jetairfly-reizigers kunnen kennis maken met dit nieuwe interieur. De eerste reacties waren unaniem positief. Jetairfly is vereerd dat het zich met deze Europse primeur opnieuw innovatief kan manifesteren, ten voordele van het comfort van de passagiers en de reizigerstevredenheid. Jetairfly’s vlootvernieuwings en -uitbreidingsprogramma wordt verdergezet met nog een fabrieksnieuwe
Boeing 737-800 next generation, waarvan de levering is voorzien halfweg 2011.