Arkefly viert tienjarig bestaan met speciale stickers

Het Nederlandse Arkefly bestaat tien jaar en dat willen ze aan iedereen duidelijk maken. Sinds kort vliegt één Boeing 737-800 (PH-TFA) rond met grote “10 jaar”-stickers. De rest van de vloot volgt snel.

In de loop van mei en juni zullen alle vliegtuigen in de vloot met de stickers beplakt worden. Dat gebeurt geleidelijk aan, tijdens de routine onderhoudsbeurten in mei en juni. Tegen eind volgende maand zullen dus acht toestellen met de stickers rondvliegen. PH-TFA, een Boeing 737-800, was als eerste aan de beurt en kon door Alejandro Hernández León al op de gevoelige plaat vastgelegd worden in Gran Canaria vorige week.

Het beplakken van een toestel neemt ongeveer zestien uur in beslag. De stickers blijven gedurende het hele jubileumjaar aan de toestellen. Arkefly beschikt over vijf Boeing 737-800 voor de middellange routes en ook drie Boeing 787-8 Dreamliners voor langeafstandsvluchten. De Dreamliners zullen ook regelmatig op Brussels Airport te zien zijn, wanneer ze in het kader van de samenwerking tussen beide luchtvaartmaatschappijen vluchten zullen uitvoeren voor Jetairfly.

Foto: Alejandro Hernández León