Geen Dreamliner-vluchten vanaf Eindhoven

De langeafstandsvluchten met de B787 die Arkefly vanaf november vanuit Eindhoven wou opstarten, gaan niet door. Dat bevestigde de maatschappij vandaag. De luchthaven van Eindhoven zou de veiligheidscontroles voor vluchten naar de Antillen niet kunnen garanderen.

Begin februari kwam Arkefly met het nieuws dat ze vluchten zou opstarten naar Aruba en Curaçao met de B787. Het ging toen om twee vluchten per week die vanaf november zouden starten, maar nu heeft Arkefly besloten om die vluchten te verhuizen naar de luchthaven van Schiphol.

“Arkefly heeft, na overleg met de overheid en Eindhoven Airport, moeten besluiten om de geplande vluchten naar de Antillen vanaf Eindhoven Airport te verplaatsen naar Schiphol,” luidt het in een persbericht. “De 100% veiligheidscontrole die gebruikelijk is voor vluchten van en naar Curaçao en Aruba kan door de overheid op dit moment niet gegarandeerd worden op Eindhoven Airport. De overheid heeft dan ook een wet in voorbereiding die er voor zorgt dat dergelijke vluchten straks alleen kunnen landen waar voldoende faciliteiten zijn. Op dit moment is dit uitsluitend luchthaven Schiphol.”

Daardoor ziet Arkefly zich dus genoodzaakt om de operaties te verhuizen naar Schiphol. Daar komen er nu twee wekelijkse vluchten naar de Antillen bij, wat het totaal op negen wekelijkse vluchten brengt.

Foto: Juanma Bango