Vueling opent basis op Parijs CDG

Vanaf mei volgend jaar opent het Spaanse Vueling een nieuwe basis op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. De maatschappij zal er twee A320’s baseren en breidt haar aanbod naast de reeds bestaande vluchten uit.

Met de twee toestellen die Vueling zal baseren op Parijs CDG zal de maatschappij haar vluchten vanaf Parijs CDG uitbreiden. Momenteel vliegt de maatschappij vanaf vijf Spaanse steden naar CDG. Met de stationering van twee A320’s met 180 zitplaatsen gaat het aanbod omhoog naar dertien bestemmingen. De acht steden die er bijkomen zijn Kopenhagen, Praag, Venetië, Napels, Bari, Fuerteventura en Tanger.

Vueling heeft al een basis op de luchthaven van Parijs Orly, en zal die ook behouden. De maatschappij verhuist wel de bestemmingen Bari , Fuerteventura en Tangier naar CDG.

Het is niet de eerste keer dat Vueling toestellen baseert op de luchthaven van CDG. In 2007 opende de maatschappij daar al een basis met drie gebaseerde toestellen, maar moest die basis nadien sluiten wegens tegenvallende resultaten.