Alitalia goed op weg om in 2017 winstgevend te zijn

Alitalia is goed op weg om haar doelstelling om in 2017 terug winst te maken, te halen. Dat deelden de voorzitter van Alitalia en de Etihad-CEO gisteren mee. Alitalia kondigde voorts twee nieuwe routes aan en zal de cabine van haar vliegtuigen vernieuwen.

“Onze resultaten zijn niet alleen in lijn met onze plannen, maar ook voor het eerst sinds 2009 is de bezettingsgraad afgelopen kwartaal boven de 80 procent uitgekomen. We bevestigen onze doelstelling om winstgevend te zijn tegen 2017,” zei Alitalia-voorzitter  Luca Cordero di Montezemolo gisteren in Rome.

Met dat nieuws kondigde Alitalia gisteren ook twee nieuwe langeafstandsbestemmingen aan. Vanaf mei start Alitalia met rechtstreekse vluchten tussen Rome en de Chileense hoofdstad Santiago en vanaf juni met vluchten tussen Rome en Mexico City.

Verder wordt de cabine van de middel- en langeafstandsvliegtuigen volledig vernieuwd met onder andere leren zetels. Tegen de lente van 2016 moet de hele vloot voorzien zijn van de nieuwe inrichting.

De maatschappij kijkt ook naar het uitbreiden van de langeafstandsvloot. Tegen volgend jaar moet de capaciteit op de lange afstand met 20 procent zijn toegenomen ten opzichte van dit jaar.