Norwegian bestelt 19 Dreamliners

Norwegian heeft een bestelling geplaatst voor 19 Boeing 787-9 Dreamliners. Nog nooit bestelde een Europese luchtvaartmaatschappij zoveel Dreamliners in één keer. De totale order van Norwegian komt uit op een cataloguswaarde van ongeveer 5 miljard dollar.

Buiten deze order heeft Norwegian nog een optie genomen voor 10 extra toestellen. De Noorse luchtvaartmaatschappij wil zo haar langeafstandsnetwerk flink uitbreiden. Momenteel beschikt Norwegian over 8 standaard B787’s waarvan er tot op heden 3 geleverd zijn. Er werd eerder al een bestelling geplaatst voor 11 B787-9’s, dus wanneer alle toestellen dan geleverd zijn, zal Norwegian een vloot van 38 Dreamliners hebben.

onl5jgtsp8rpdfwnjfus

“Deze bestelling van 19 nieuwe Dreamliners is een enorme mijlpaal voor ons en zorgt ervoor dat we tal van nieuwe internationale routes kunnen aanbieden. De nieuwe vliegtuigen zijn dan ook essentieel bij het versterken van onze wereldwijde marktpositie,” vertelde Bjørn Kjos, CEO van Norwegian.

“Na twee jaar aan goedkope langeafstandvluchten te hebben gedaan, zitten onze vliegtuigen gemiddeld op 90% van hun capaciteit. Dat bewijst meteen dat er vraag is naar betaalbare vluchten tussen Europa, de Verenigde Staten en Azië. De toekomst van ons langeafstandsnetwerk hangt louter af van de indrukwekkende Boeing 787 Dreamliner, die de passagiers een unieke ervaring biedt,” voegde de CEO er nog aan toe.

Op dit moment bestaat het routenetwerk van Norwegian uit 130 bestemmingen die voornamelijk worden aangevlogen door de negentig Boeing 737-800’s van hun vloot.

Norwegian-B737

Kwartaalcijfers
In het derde kwartaal van dit jaar vervoerde Norwegian 7,7 miljoen passagiers, wat een toename van 9 procent betekent. De bezettingsgraad kwam uit op 91 procent, een nieuw record voor de luchtvaartmaatschappij. Om die mooie cijfers accentueren, maakte Norwegian een brutowinst van 87 miljoen euro tijdens het derde kwartaal.