Eclipse 550 ontvangt Europese certificatie

One Aviation, de vliegtuigbouwer achter de lichte Eclipse zakenjet, heeft de Europese certificatie ontvangen voor zijn Eclipse 550. Met deze goedkeuring kan het bedrijf de opvolger ook in Europa op de markt brengen.

De voorganger van de Eclipse 550, de Eclipse 500, ontving reeds in 2007 zijn Europese certificatie van EASA (European Aviation Safety Agency) en momenteel vliegen in Europa zo’n 20 van deze toestellen rond. Volgens CEO Ken Ross werden er aan de EA500 enkele aanpassingen aangebracht en moest daarom ook de certificatie vernieuwd worden.

One Aviation’s nieuwste jet werd al in 2013 voorgesteld en ontving reeds de goedkeuring van de FAA (Federal Aviation Administration). Het toestel is uitgerust met onder andere synthetic vision (3D-voorstelling van de omgeving om de piloten een beter zicht te geven op het terrein en obstakels), ABS en autothrottles.

Het Amerikaanse bedrijf heeft twee verdelers voor de €2.3 miljoen Eclipse 550 in Europa: Aeris Aviation in Guernsey, Frankrijk en JetLounge in Duitsland. One Aviation heeft daarnaast ook vier service centers en is van plan dit aantal nog te verhogen om ook de vloot te kunnen uitbreiden.

Foto: Flying Magazine