Transavia opent basis in München met vluchten naar Brussel

Vanaf het begin van het zomerseizoen 2016 opent Air France-KLM-dochter Transavia een basis in München. Dat maakte de maatschappij vandaag bekend. De maatschappij zal er vier B737’s baseren en achttien bestemmingen gaan aandoen, waaronder Brussel.

Tussen 25 maart en 31 mei volgend jaar zal de lowcostmaatschappij Transavia vanaf München zestien nieuwe routes openen. Transavia zal hiervoor vier B737-800’s baseren, de eerste basis buiten de thuismarkt in Nederland en Frankrijk.

Transavia zal zich voornamelijk focussen op zonnige bestemmingen in Italië, Spanje en Portugal. Behalve naar het zuiden zal Transavia ook gaan vliegen vanaf München naar zakenbestemmingen zoals Kopenhagen en Brussel. Verder komen er ook twee routes naar Dubrovnik in Kroatië en Marrakech in Marokko. München wordt ook aangedaan door Transavia vanaf de basis in Eindhoven en Parijs Orly en deze routes staan dus los van de nieuwe Duitse basis.  In totaal zal Transavia achttien bestemmingen vanaf München gaan aanbieden.

maxresdefault

Voor de vluchtuitvoering zal de Nederlandse tak van Transavia verantwoordelijk zijn, om sociale conflicten met de vakbonden van Air France te vermijden. Met de nieuwe basis wil Transavia rechtstreeks de concurrentie aangaan met Air Berlin, Lufthansa en Eurowings.

Transavia zal op weekdagen twee keer per dag tussen München en Brussel gaan vliegen met een ochtend- en avondvlucht. Tijdens het weekend voert Transavia enkel een ochtendvlucht uit. Tickets zijn momenteel boekbaar vanaf 19 euro enkele reis. Het vliegschema met vertrek vanaf Brussel ziet er als volgt uit:

Knipsel