Geen vliegverkeer in Chennai door overstromingen

In het Indiase Chennai (Madras) is de voorbije dagen zodanig veel regen gevallen dat de luchthaven volledig overstroomd is. Niet alleen staat alles in de terminal tot op kniehoogte onder water, ook de taxi- en landingsbanen zijn er onbruikbaar geworden. Honderden mensen zijn daardoor gestrand en ook de vliegtuigen kunnen er niet meer weg.

chennai

De luchthavenautoriteiten hebben ondertussen besloten dat het vliegveld minstens tot zes december gesloten blijft. Dat is een voorzichtige schatting, maar zolang het niet stopt met regenen kan er niet gevlogen worden. Nadien moet al het water nog weggeleid worden en moeten er inspecties gebeuren om de toestand van de luchthaven veilig te verklaren. Pas daarna kan er mondjesmaat weer vliegverkeer toegelaten worden.

Internationale vluchten die dinsdag en woensdag moesten aankomen, werden omgeleid naar de luchthaven van Bengaluru (Bangalore). “Het water van de Adyar-rivier is gestegen, zodat nu ook de tweede landingsbaan onbruikbaar geworden is,” zei luchthavendirecteur Deepak Shastri.  “Ik raad reizigers aan om hun reisplannen uit te stellen tot een tijdje na de regen. Ondertussen doen we er alles aan om op de luchthaven te coördineren met luchtvaartmaatschappijen en de lokale overheid”.