Aeroflot smelt drie maatschappijen samen

De Russische luchtvaartgroep rond Aeroflot heeft haar plannen bekend gemaakt om één grote regionale luchtvaartmaatschappij op te richten uit de samensmelting van Rossiya, Donavia en Orenair. De nieuwe maatschappij zal de fundering en de naam van Rossiya behouden, aangezien dat de grootste van de drie is.

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar heeft de groep een winst van 1,83 miljard roebel (bijna 25 miljoen euro, red.) kunnen boeken. Samen met die aankondiging, werd ook gemeld dat het “nieuwe Rossiya” initieel vooral binnenlandse en ook enkele internationale routes zou uitvoeren vanuit haar hubs in Sint-Petersburg en Moskou Vnukovo. Later zullen er ook andere basissen in de rest van Rusland opgezet worden.

De drie maatschappijen zoals ze vandaag bestaan, hebben 90 bestemmingen: 48 binnenlandse en 42 internationale steden. “New Rossiya” zal ook enkele bestemmingen die voordien door Transaero aangevlogen werden, overnemen. Het federale luchtvaartagentschap Rosaviatsia heeft de Aeroflot-groep 56 van Transaero’s 156 internationale verbindingen toegewezen, waaronder ook nieuwe markten als Kazakstan.

Bovendien zal “nieuw Rossiya” ook enkele toestellen leasen die een vorig leven bij Transaero hadden. Als de leases bevestigd worden, komen er vierentwintig widebodies bij: vijf Boeing 777’s, vijf Boeing 767’s en veertien Boeing 747-400’s. Ondertussen zal de Aeroflot-groep ook tien ex-Transaero Boeing 737-800’s en vier Boeing 747-400’s overnemen, met nog twintig andere vliegtuigen in de pijplijn bij verschillende leasingmaatschappijen.

Op dit moment bestaat de vloot van Rossiya uit zestien Airbus A319’s en zeven Airbus A320’s.

Bron: CH Aviation