Air Atlanta neemt 747’s van Air France over

 

Het IJslandse Air Atlanta – dat gespecialiseerd is in zogenaamde ACMI-leases (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) – heeft twee Boeing 747-400’s overgenomen van Air France. De Fransen zijn hun vloot van 747’s aan het uitfaseren na ruim veertig jaar trouwe dienst en zijn gegeerd wil op de tweedehandsmarkt.

Verkoopdirecteur Magnus Asgeirsson bevestigde aan Air Transport World dat twee toestellen al zijn aangekomen in IJsland en bij klanten zijn ondergebracht. Ook Saudia heeft één toestel in de vloot opgenomen. De laatste toevoegingen doen de vloot 747’s van Air Atlanta groeien, want de maatschappij heeft al tien exemplaren van -400 in dienst. Verder vliegt de maatschappij ook nog met zes vrachttoestellen van hetzelfde type, één Airbus A330-200 en één Airbus A340-300.

Air France stuurt haar 747-400’s op pensioen: op 14 januari wordt er een speciale afscheidsvlucht vanuit Parijs Charles de Gaulle georganiseerd, waarbij het vliegtuig verschillende bezienswaardigheden als Mont Blanc zal overvliegen. Alle passagiers van vlucht AF747 krijgen ook een business class lunch. Air France was al vroeg overtuigd van de 747: de eerste vlucht (tussen Parijs en New York) vond plaats op 3 juni 1970. De langeafstandsvluchten werden de laatste jaren meer en meer vervangen door Boeing 777’s.

 

Bron: Air Transport World