Bijzondere bezoeker op Oostende deze week

Op de luchthaven van Oostende wreven vliegtuigspotters deze week – ondanks het slechte weer – in hun handen. Ze konden er namelijk een heel bijzonder toestel fotograferen: een De Havilland DHC-5A Buffalo gebouwd in 1979. Het toestel maakte in Oostende een tussenstop tijdens haar afleveringsvlucht.

7QSTB1

Als serienummer 95 rolde 7Q-STB (de nieuwe registratie) in 1979 van de band in Canada en het grootste deel van haar actieve vliegcarrière zou ze ook daar doorbrengen. Deze week werd ze echter van Canada (Quaqtaq) via Keflavik naar Oostende gevlogen. Achter de stuurknuppel zat niemand minder dan Mike Kruger, oprichter van het in 2010 ter ziele gegane MK Airlines. Na de technische stop in Oostende (een bekende luchthaven voor MK) zette de DHC-5 haar reis verder naar Brindisi.

De registratie 7Q-STB behoort toe aan Nyassa Air Taxi, een bedrijf uit Malawi dat gespecialiseerd is in privé charter- en safarivluchten. Het vliegtuig zette vanuit Brindisi echter haar reis verder naar Aswan (Egypte) en Khartoem (Soedan) om dinsdag (15 december) uiteindelijk in Juba, Zuid-Soedan te landen. Van daaruit zal het voor het World Food Program (WFP) humanitaire missies uitvoeren in naam van de Verenigde Naties.

Foto: Michel Vandaele