Amazon wil eigen luchtvaartmaatschappij beginnen

Onlinewinkel Amazon onderhandelt met Boeing over de aanschaf van “op zijn minst” twintig vrachttoestellen. Dat meldt de website Cargo Facts. Amazon zou een eigen luchtvaartmaatschappij willen beginnen om zo sneller pakjes doorheen de Verenigde Staten te kunnen leveren.

Naar verluidt is Amazon heel geïnteresseerd in de vrachtversie van de Boeing 767-300ER. Het wil de toestellen ’s nachts gebruiken om sneller pakjes op hun bestemming te krijgen en minder afhankelijk te zijn van andere koerierdiensten als DHL of UPS. De eerste toestellen zouden binnen de drie jaar afgeleverd moeten worden. Ondertussen zijn de eerste stappen in de voorbereiding voor eigen vrachtvluchten al gezet.

Zo werkt Amazon sinds kort samen met Air Transport Services Group Inc, het moederbedrijf van ABX Air. De twee hebben bijvoorbeeld al basissen opgestart in Wilmington (thuishaven van ABX Air, red.) en Seattle Boeing Field om vluchten op proefbasis uit te voeren. Op Boeing Field baseerde Amazon ook een gecharterd 737 vrachttoestel van Northern Air Cargo uit Alaska om naar Seattle, Boise en San Bernardino te vliegen.

Bron: Cargo Facts