Beschadigde B777 British Airways volledig hersteld

De B777-200 van British Airways die vorig jaar in september tijdens het opstijgen door een engine failure in brand vloog, is volledig hersteld. Het toestel wordt vrijdag overgevlogen naar Victorville waar het een nieuwe laag verf krijgt.

Op 8 september 2015 stond de B777-200 met registratie G-VIIO klaar op baan 07L op de luchthaven van Las Vegas voor een vlucht naar Londen Heathrow. Tijdens de takeoff roll kreeg de crew echter met een engine failure van de linkermotor te maken, die daardoor in brand vloog. Alle 170 inzittenden konden het toestel veilig evacueren.

_85444288_jordan-masters-604242

Het 17 jaar oude toestel raakte door de brand zwaar beschadigd. Toch was de schade en de leeftijd van het toestel niet groot genoeg om het vliegtuig definitief te schrappen. Er werd besloten om de Boeing volledig te herstellen op de luchthaven van Las Vegas.

Skynews
Skynews

Die herstellingen zijn nu klaar en morgenavond wordt het toestel overgevlogen naar Victorville, Californië. Daar zal het toestel opnieuw geschilderd worden om nadien over te worden gevlogen naar Cardiff, waar het toestel nog in onderhoud zal gaan alvorens terug in dienst te keren.