IAG rapporteert 2,3 miljard euro winst voor 2015

International Airlines Group, het moederbedrijf van onder andere British Airways en Vueling, heeft in 2015 ruim 2,3 miljard euro winst gemaakt. Dat blijkt uit de voorstelling van de bedrijfsresultaten van vorig jaar. Het indrukwekkende cijfer ligt 65 procent hoger dan vorig jaar.

In het resultaat is geen rekening gehouden met de laatste toevoeging aan IAG (Aer Lingus, red.), maar dat zou niet veel invloed gehad hebben op het globale resultaat. Na de aftrek van belastingen houdt International Airlines Group zo’n anderhalf miljard euro over, ongeveer de helft meer dan vorig jaar. Hoewel de brandstofkosten met meer dan 17 procent daalden, stegen de andere variabele kosten wel met 4,3 procent.

De capaciteit werd met 8,2 procent verhoogd en gemiddeld zaten de vliegtuigen 81,4 procent vol, dat is één procentpunt meer dan vorig jaar. Vooral het vierde kwartaal werden sterke resultaten geboekt: de winst verdubbelde tot 540 miljoen euro (met Aer Lingus erbij gerekend 530 miljoen). Voor 2016 verwacht de groep een “gelijkaardig” cijfer te kunnen presenteren. De inkomsten in het eerste kwartaal liggen alvast in de lijn van die van eind vorig jaar.