Langste vlucht ter wereld komt voor eerste keer aan in Auckland

Vanmorgen is op de luchthaven van Auckland in Nieuw-Zeeland voor het eerst de nieuwe langste vlucht ter wereld aangekomen. Hoewel Emirates de B777-200LR op de route zal inzetten, werd de eerste vlucht tussen Dubai en Auckland uitgevoerd door de A380.

Met 14.200 km is de route Dubai-Auckland sinds gisteren de langste commerciële vlucht ter wereld. Emirates vliegt vanaf gisteren dagelijks tussen Dubai en de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Terwijl de route normaal zal worden uitgevoerd door de B777-200LR zette Emirates speciaal voor deze eerste vlucht de A380 in.

Door het inzetten van de A380 stonden er vanmiddag op de luchthaven van Auckland maar liefst vier A380’s van Emirates naast elkaar geparkeerd. De maatschappij vloog namelijk al drie keer per dag naar Auckland met de A380 via Brisbane, Sydney en Melbourne.

BusinessTraveller ME
BusinessTraveller ME

Tot gisteren stond de langste vlucht ter wereld op naam van het Australische Qantas. Die vliegt met haar A380 tussen Sydney en Dallas, goed voor een afstand van 13.800 km.

Emirates deed vandaag 15 uur en 17 minuten over haar eerste vlucht naar Auckland. De terugvlucht zal zo’n 17 uur bedragen.

Knipsel