Emirates stelt vluchten naar Panama voor tweede keer uit

Emirates heeft voor de tweede maal de lancering van haar nieuwe route tussen Dubai en Panama City uitgesteld. Normaal zou de route op 31 maart van start gaan, maar de startdatum is nu verplaatst naar het einde van dit jaar of begin volgend jaar. De bekendmaking valt samen met de start van de nieuwe Lufthansa-route van Frankfurt naar Panama.

In augustus vorig jaar maakte Emirates bekend de langste vlucht ter wereld te gaan uitvoeren. De route van Dubai naar Panama City zou met 13.800 kilometer de langste ter wereld worden. De startdatum werd toen vastgelegd op 1 februari 2016, maar werd in januari verplaatst naar 31 maart.

Emirates weet de vertraging toen aan het uitblijven van een uitgebreide codeshare overeenkomst. Maar nu die nieuwe startdatum begint te naderen, stelt Emirates de start  van de route weer uit, dit keer naar een niet nader genoemde datum.

b777_200lr_emirates_airlines_412872_aircraft-wallpaper

Door ‘operationele redenen’ zijn de vluchten nu uitgesteld naar eind 2016 of begin 2017. De beslissing komt er volgens Emirates na een grondige evaluatie van alle operationele factoren zoals vlootgebruik en commerciële vraag van key marktets en het globale economische vooruitzicht.

Het nieuws komt er nadat Lufthansa gisteren haar nieuwe route tussen Frankfurt en Panama City opende. Vanaf nu zal de maatschappij de hoofdstad vijf keer per week met Frankfurt verbinden met één van haar A340-300’s. Lufthansa wordt na Air France, Condor, Iberia, KLM en TAP Portugal de zesde Europese maatschappij die naar Panama vliegt. Ook Turkish Airlines begint voor de zomer nog met vluchten naar Panama.