Vandaag laatste vlucht Jet Airways vanaf Brussel

Na 9 jaar vertrekt vandaag de allerlaatste Jet Airways-vlucht vanaf Brussel. De resterende A330’s die in Brussel staan worden vandaag overgevlogen naar Amsterdam. Normaal zou Jet Airways haar hub pas aanstaande zondag verplaatsen van Brussel naar Amsterdam, maar door de sluiting van Brussels Airport gebeurt dat nu vroeger.

Bijna 9 jaar nadat het allereerste Jet Airways-toestel rechtstreeks werd overgevlogen van de Airbus-fabriek in Toulouse naar Brussel, vertrekt Jet Airways vandaag voor de laatste keer vanaf Brussel.

Enkele maanden geleden maakte de maatschappij bekend dat ze haar Europese hub vanaf 27 maart zou verhuizen van Brussel naar Amsterdam, maar door de sluiting van Brussels Airport was de maatschappij genoodzaakt al haar resterende vluchten van en naar Brussel te annuleren.

Op 28 april 2008 landt in Brussel de allereerste vlucht van Jet Airways. Het toestel VT-JWF werd fabrieksnieuw overgevlogen van Airbus naar Brussel.
Op 28 april 2007 landt in Brussel de allereerste vlucht van Jet Airways. Het toestel VT-JWF werd fabrieksnieuw overgevlogen van Airbus naar Brussel.

Drie toestellen die al sinds dinsdagochtend in Brussel staan worden vandaag leeg overgevlogen naar de luchthaven van Amsterdam. Van daaruit zal Jet Airways vandaag drie vluchten uitvoeren met gestrande reizigers naar Toronto, Delhi en Mumbai. Passagiers worden per bus overgebracht van Brussel naar Amsterdam.

De drie A330’s van Jet Airways zullen vandaag om 12:00, 14:00 en 16:00 landen op Schiphol komende van Brussel. Van daaruit gaat het dan om 14:00 naar Mumbai, om 16:00 naar Delhi en om 18:00 naar Toronto.

Of het normale vliegschema dat normaal nog t.e.m. zaterdag via Brussel zou worden uitgevoerd, wordt overgenomen door Amsterdam is niet bekend.