American haalt Philadelphia-Brussel deze winter uit reservatiesysteem

Na Delta Airlines vorige week schrapt nu ook American Airlines gedeeltelijk een route naar Brussel. Vanaf het winterseizoen is het niet meer mogelijk om plaatsen te boeken op de rechtstreekse vlucht tussen Philadelphia en Brussel. De route zou in mei 2017 terugkeren.

American Airlines-vluchten AA750 en AA751 tussen Philadelphia en Brussel kunnen momenteel niet meer geboekt worden voor de winter. Dat duidt erop dat American de route in de winter stopzet of volledig schrapt.

Volgens de Amerikaanse krant The Inquirer maakt American van de Brussel-route een seizoensvlucht die na deze zomer pas in mei 2017 terugkeert. Dit jaar zou de maatschappij de route enkel nog uitvoeren tussen 14 juni en 21 augustus.

De dagelijkse vlucht tussen Philadelphia en Brussel wordt al sinds 2007 uitgevoerd. US Airways startte de route toen vanaf haar hub in Philadelphia en kwam in het verleden zowel met de B757-200 als de B767-200 naar Brussel. Na de fusie tussen beide maatschappijen behield American Airlines de route.