“Lufthansa in gesprek met SAS en SN over uitbreiding Eurowings”

Lufthansa is in gesprek met zowel Scandinavian Airlines (SAS) als Brussels Airlines over de uitbreiding van Eurowings op hun thuisbasissen. Dat hebben verschillende bronnen aan Reuters bevestigd. Daarbij zou Lufthansa mogelijk een belang kunnen nemen in SAS.

Lufthansa zou al sinds de herfst in gesprek zijn met SAS over een gedeeltelijke implementatie van de lowcostmaatschappij Eurowings bij de Scandinavische maatschappij. SAS is één van de medeoprichters van Star Alliance en dus ook een partner van Lufthansa. Daarbij is het niet uitgesloten dat Lufthansa een belang neemt in SAS, dat voor de helft in handen is van Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Lufthansa lanceerde Eurowings vorig jaar om voornamelijk Europese vluchten uit te voeren vanuit Duitsland en Oostenrijk, met uitzondering van de eigen hubs in Frankfurt en München. Behalve binnen Europa vliegt Eurowings ook met A330’s naar vakantiebestemmingen zoals Cuba, Dominicaanse Republiek, Mauritius, Mexico, Thailand, Dubai en de Verenigde Staten.

eurowings-airbus-a320-

Ook voor Brussel zijn er al langer plannen voor de lancering van een Eurowings-basis. Daar moet Brussels Airlines uiteraard een belangrijke rol in spelen, al is het nog niet duidelijk hoe. In Wenen heeft Eurowings al een basis op de hub van Austrian Airlines en voert de maatschappij vluchten uit als zuster van Austrian.

Volgens bronnen is het ‘zo goed als zeker’ dat Lufthansa op 27 april zal beslissen of het de resterende 55 procent van Brussels Airlines overneemt. De maatschappij heeft momenteel 45 procent in handen en heeft nog zeker tot 2018 de optie om de rest van de aandelen te kopen.

Bron: Reuters