Alitalia na drie jaar weer naar China

 

Alitalia zal in juli voor het eerst in drie jaar weer naar China beginnen vliegen. De Italiaanse flag carrier is van plan om vier wekelijkse vluchten tussen Rome en Peking te beginnen en omschreef de route als “een stap voorwaarts” in de verdere ontwikkeling van de maatschappij.

Voor de nieuwe verbinding zal Alitalia haar Airbus A330’s gebruiken, die uitgerust zijn met 250 stoelen in drie klassen. Verder hebben de toestellen ook een geüpdatet interieur en kunnen passagiers tijdens de vlucht gebruik maken van draadloos internet. In Azië vliegt Alitalia enkel nog maar naar Tokio en Seoel, nadat het in maart 2013 de route naar Peking moest stopzetten door financiële problemen – ondanks een kapitaalsinjectie van 500 miljoen euro door de Italiaanse overheid.

Dit jaar komen er trouwens nog twee nieuwe langeafstandsroutes bij: in mei beginnen de Italianen naar Santiago de Chile te vliegen, een maand later starten de nieuwe vluchten naar Mexico City. Volgens de nieuwe ceo Cramer Ball staan de nieuwe routes voor een “cruciale investering voor Alitalia”, die belangrijk is voor de langetermijnplannen van de luchtvaartmaatschappij.

Bron: Air Transport World