Nog steeds geen spoor van MS804

Na bijna 24 uur sinds de verdwijning van Egyptair-vlucht MS804 zijn er nog altijd geen wrakstukken gevonden in de Middellandse Zee. Eerder deze avond bevestigde de vice-voorzitter van Egyptair aan CNN dat wrakstukken van het betrokken toestel waren gevonden, maar later vanavond werden die berichten terug ingetrokken. Van de Airbus is dus nog steeds geen spoor.

Van de A320 die vanmorgen rond 02:45 onze tijd boven de Middellandse Zee van de radar verdween, is nog steeds niets teruggevonden. Het toestel met aan boord 66 inzittenden verdween van de radar op zo’n 240 kilometer van de Egyptische kuststad Alexandrië. Al de hele dag zijn zoekacties bezig van zowel civiele schepen als van de lucht-en zeemacht.

Eerder deze avond bevestigde de vice-voorzitter van Egyptair, Ahmed Adel, dat wrakstukken van het toestel waren gelokaliseerd, maar een tijd later werd dat bericht echter aangepast en moest Ahmed Adel verbeteren dat er toch nog niets van het toestel gevonden is en dat de zoekacties dus gewoon verdergaan. Egyptair zou de informatie gekregen hebben van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het toestel verdween van de radar op zo'n 7 mijl van het reporting point KUMBI, de grens tussen het Griekse en Egyptische luchtruim.
Het toestel verdween van de radar op zo’n 7 mijl van het reporting point KUMBI, de grens tussen het Griekse en Egyptische luchtruim.

Ondertussen blijft het gissen naar een mogelijke oorzaak van de crash. Een plotse crash door een technisch mankement is niet uitgesloten, maar blijft zeer miniem. De Griekse verkeersleiding probeerde nog contact te nemen met de piloten van het toestel, maar zonder succes. Er werd ook geen enkel noodsignaal verstuurd voor het toestel van de radar verdween. Momenteel lijkt de kans dan ook groot dat het toestel gecrasht is door een bewuste actie.

De Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, verklaarde eerder vandaag dat vooraleer het toestel verdween het twee scherpe bochten maakte. Daarna verloor het toestel snel hoogte en verdween het op zo’n 10.000 voet van de radar.