Eerste Embraer 190 voor TAP Express

TAP Air Portugal heeft de eerste Embraer 190 in ontvangst genomen. Het toestel zal worden gebruikt door de regionale dochtermaatschappij, TAP Express. Na de recente overname besliste Air Portugal immers om Portugalia (PGA) om te dopen tot TAP Express.

De invoering van de 106 zetels tellende Embraer 190 is een onderdeel van de vlootvernieuwing die TAP wil uitvoeren. Binnenkort moeten er negen E190 en acht ATR 72’s rondvliegen in de kleuren van TAP Express. De E190 komen in de plaats van de verouderde Fokker 100, die al sinds 1989 bij Portugalia vliegen. “De Embraers laten ons toe om nieuwe routes te openen en meer flexibiliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid in onze operaties te brengen,” zei ceo Fernando Pinto.

De eerste vlucht met de nieuwe Embraer 190 vond al op 23 mei plaats tussen Lissabon en Nice. Sindsdien vloog het onder de vlag van TAP Express al onder meer naar Barcelona en Toulouse. Met de introductie van de E190 zijn er momenteel 78 toestellen in de vloot van TAP. In juni komen daar nog twee Airbus A330’s bij – net als de E190 een resultaat van de samenwerking met het Brazilaanse Azul – en komt het totaal op 80 vliegtuigen.

Foto: GAssenato