KLM vanaf winter naar nieuwe bestemming Dublin

Vanaf komend winterseizoen neemt KLM na een onderbreking van vijftig jaar de Ierse hoofdstad Dublin terug op in haar routenetwerk. De maatschappij zal twee keer per dag tussen Amsterdam en Dublin gaan vliegen met de Embraer 190.

Met de toevoeging van Dublin aan het Europese netwerk vliegt KLM voor het eerst sinds lang terug naar Ierland. Daardoor zullen er vanaf oktober drie maatschappijen actief zijn op de route tussen Amsterdam en Dublin: Aer Lingus, KLM en Ryanair. Zowel Aer Lingus als Ryanair zijn elk goed voor vier dagelijkse vluchten tussen beide steden. Met de toevoeging van KLM zullen er vanaf oktober tien dagelijkse vluchten zijn naar Dublin vanaf Amsterdam.

Het is dit jaar al de achtste nieuwe Europese bestemming die KLM aan haar netwerk toevoegt: “Onze verbeterde prestaties hebben geleid tot uitbreiding van het KLM-netwerk. Nadat we al een recordaantal nieuwe bestemmingen aan het zomerschema 2016 hebben toegevoegd, is Dublin weer een bewijs van voortdurende investeringen in het KLM-netwerk,” zegt KLM-CEO Pieters Elbers.

Hoewel KLM al sinds de jaren zestig niet zelf meer naar Dublin vliegt, plaatst het wel haar vluchtnummer op elke Aer Lingus-vlucht naar Amsterdam. Die codesharing tussen KLM en Aer Lingus blijft ongewijzigd.