ECAir schort binnenlandse vluchten tijdelijk op

Equatorial Congo Airlines, kortweg ECAir, heeft beslist om tot midden volgende maand geen binnenlandse vluchten meer uit te voeren. De reden voor die beslissing ligt voor de hand: de maatschappij heeft niet genoeg vliegtuigen om te vluchten uit te voeren. 

Voor de uitvoering van haar vluchten maakt ECAir immers gebruik van (onder meer) twee Boeing 737-700’s die ze wetleasen van het Belgische Jetairfly. Eén daarvan, OO-JJH, ondergaat op dit moment een onderhoud op Brussels Airport. De andere, OO-JJI, raakte recent beschadigd bij een brand in een hangar op de luchthaven van Praag. Door deze samenloop van omstandigheden kan ECAir dus zelf niet meer tussen Brazzaville en Pointe Noire vliegen.

De maatschappij verkoopt wel nog tickets voor de verbinding en de vluchten zullen ook nog doorgaan, maar ze worden uitgevoerd door Trans Air Congo (TAC). Daarvoor worden Boeing 737 Classics ingezet. De verandering op binnenlandse vluchten heeft geen effect op de internationale operaties van ECAir. De maatschappij leaset ook nog één Boeing 757-200 en één Boeing 767-300 van PrivatAir voor andere Afrikaanse vluchten en verbindingen naar het Midden-Oosten en Europa.