Singapore Airlines B777-300 schiet in brand bij landing

Een B777-300 van Singapore Airlines onderweg van Singapore naar Milaan moest na twee uur vlucht terugkeren naar Singapore door een olielek van één van de motoren. De landing verliep normaal maar bij het taxiën schoot de vleugel van de Boeing in brand. De brandweer bluste de brand met alle passagiers aan boord.

Vlucht SQ368 van Singapore naar Milaan Malpensa was vannacht om 02:02 lokale tijd in Singapore vertrokken voor een 12 uur durende vlucht. Het toestel dat de vlucht uitvoerde was een B777-300 met registratie 9V-SWB met 222 passagiers aan boord en 19 bemanningsleden.

Knipsel

Na ongeveer twee uur vlucht besloot de bemanning terug te keren naar Singapore door een olielek van de rechtermotor. Het toestel daalde naar een hoogte van 17.000 voet en landde zonder verdere problemen op baan 20C in Singapore.

Na het verlaten van de baan was er om een nog onbekende reden een vonk te zien waardoor de rechtermotor en de vleugel in brand schoten. De brandweer kwam onmiddellijk ter plaatse en kon de brand blussen met de passagiers aan boord. Die verlieten later het toestel via trappen.

Knipsel

De schade aan de rechtermotor en vleugel is noemenswaardig. Volgens de maatschappij keerde het toestel terug door een ‘engine oil’-waarschuwing en schoot de rechtermotor tijdens de landing in brand.

singapore_b773_9v-swb_singapore_160627_1

Bron: avherald