Jet Airways stelt levering B787’s nogmaals uit

Jet Airways heeft de levering van haar tien Boeing 787-9’s nog maar eens uitgesteld. Dat meldt de Indiase krant Business Standard op basis van interne bronnen. De toestellen moesten normaal gezien al dit jaar afgeleverd worden, maar werden al eens eerder uitgesteld naar het laatste kwartaal van 2017.

Ook dit datum wordt nu uitgesteld. Afgaande op de laatste informatie zal Jet Airways de vliegtuigen nu pas in het begin van 2019 in ontvangst gaan nemen, of zo’n tweeënhalf jaar na de geplande datum. De maatschappij is immers druk bezig met het opnieuw integreren van vijf Boeing 777-300ER’s in de vloot. Die vliegtuigen waren de voorbije jaren uitgeleend aan partner Etihad Airways, maar keren nu terug naar India. Na die integratie zal de maatschappij haar vloot nog eens evalueren.

Naast de vijf uitgeleasde 777W’s, beschikt Jet Airways ook nog over acht Airbus A330’s (vier -200’s en vier -300’s) voor haar vluchten op lange afstand. De rest van de vloot bestaat uit bijna zeventig Boeing 737NG’s en een vijftiental ATR’s voor binnenlandse vluchten.