Air France plant eerste vluchten met B787-9 in januari

Air France zal haar Boeing 787-9’s vanaf januari volgend jaar beginnen inzetten. Dat blijkt uit een analyse van de vluchtschema’s voor volgende winter. De Fransen zullen het toestel vanaf 9 januari 2017 zes keer per week gebruiken op de verbinding tussen Parijs en Caïro.

De keuze voor de Egyptische metropool is ietwat verrassend te noemen, aangezien partner KLM haar vluchten naar Caïro dezelfde week zal stopzetten. De Nederlanders zullen komende winter ook maar drie in plaats van vier keer per week naar Caïro meer vliegen, en gebruiken daarvoor hun Boeing 787-9 in plaats van de (grotere) Boeing 777-200ER. De 787-9’s van Air France zijn uitgerust in drie klassen met een capaciteit van 276 passagiers.

Vooraleer het toestel naar Egypte gestuurd wordt, zal het echter eerst gebruikt worden voor vier speciale “welkomstvluchten” van en naar Parijs op 7 en 8 januari. Elke vlucht duurt tweeënhalf uur en tickets zullen vanaf begin december beschikbaar worden gesteld, klinkt het bij de maatschappij.