Aerosucre B727 gecrasht in Colombia: 5 doden

Bij de crash van een Boeing 727 van het Colombiaanse Aeroscure zijn dinsdag (20 december) vijf doden gevallen. Het toestel steeg op in het plaatsje Puerto Carreño richting hoofdstad Bogota, maar kon niet genoeg hoogte halen en stortte op ongeveer tien kilometer van de luchthaven neer.

Het toestel had zes bemanningsleden aan boord en voerde een vlucht uit vanop Germán Olano Airport, nabij de stad Puerto Carreño. Die luchthaven heeft een relatief korte landingsbaan van 1780 meter. Een video uit oktober dit jaar toont een andere 727 van Aerosucre Colombia die maar net over het hek (dat 95 meter na het einde van de landingsbaan ligt) kan uitklimmen.

De noodlottige vlucht van gisteren had niet zoveel geluk. Er circuleren video’s van het opstijgen van de Boeing, waarin te zien is dat het toestel er niet in slaagt om hoogte te halen. Vervolgens rijdt het vliegtuig door het hek, waarna het nog even de lucht in gaat. Nog geen drie minuten later stort het neer nabij de luchthaven. Ook dat werd door omstaanders vastgelegd.