Recordjaar voor Antwerp Airport

De luchthaven van Antwerpen beleefde vorig jaar een recordjaar met 276.311 passagiers. Hoewel de aanslagen van 22 maart een positieve invloed hadden op de passagierscijfers, zou de luchthaven ook zonder die gebeurtenissen het beste jaar beleven sinds 2001.

Antwerp Airport kende het afgelopen jaar een absoluut recordjaar. Nog nooit zag de luchthaven zoveel passagiers gebruik maken van de luchthaven. Vorig jaar kwamen er 276.311 passagiers van en naar Antwerp Airport, goed voor een stijging van 24,9 procent ten opzichte van 2015.

knipsel

Hoewel de aanslagen van 22 maart ervoor zorgden dat Brussels Airlines een deel van haar Europese vluchten in maart en april vanaf Antwerpen moest uitvoeren, was het afgelopen jaar hoe dan ook het beste jaar in 15 jaar. De operaties van Brussels Airlines zorgden voor zo’n 20.000 extra passagiers en 440 extra bewegingen.

Sinds het faillissement van VLM Airlines in juni daalt het aantal passagiers wel terug ten opzichte van dezelfde maanden in 2015, maar de maatschappijen TUI fly en CityJet kenden wel betere resultaten dan het jaar voordien.

Jetairfly ERJ190 OO-JVA (CW)

Het aantal bewegingen zit in dalende lijn door het faillissement van VLM Airlines en minder trainingsvluchten. Het jaar 2016 was goed voor 41.403 bewegingen, een daling van 8,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bron: Antwerp Airport