Brussels Airport in gesprek over nieuwe route naar Lima

Volgende maand komen enkele Belgische topambtenaren in Lima op bezoek bij onder meer de Peruviaanse minister van Handel en Toerisme en van Transport en Communicatie . Dat bezoek moet de gesprekken die worden gevoerd over een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Lima een duw in de rug geven. Het is de Handelscommisie van Peru in Brussel die het bezoek coördineert.

Een rechtstreekse verbinding tussen België en Zuid-Amerika is één die al lang op de wishlist staat van Brussels Airport. Volgens de Handelscommisie van Peru in Brussel is de luchthaven al geruime tijd in gesprek met zowel het Chileens-Braziliaanse LATAM als het Colombiaanse Avianca voor een verbinding tussen Lima en Brussel. LATAM heeft al langer interesse in Brussel en zei vorig jaar een Europese hub op poten te willen zetten, mogelijk in Brussel.

Het toerisme in Peru boomt, de eerste 8 maanden van vorig jaar steeg het aantal toeristen met zo’n 7 procent, waardoor nu wel eens het moment zou kunnen zijn voor het openen van een nieuwe route tussen Peru en West-Europa. Jaarlijks zouden ongeveer 20.000 passagiers vanuit België naar Lima reizen. Die moeten nu een tussenstop maken in onder andere Amsterdam of Madrid of bijvoorbeeld vanuit Parijs vliegen.

Behalve voor het passagiersverkeer zou een nieuwe route ook positief zijn voor het vrachtverkeer naar Noord-Europa, vooral voor verse producten uit de landbouw en vis.

Bron: OCEX Bruselas, Latina Press