Vanaf april terug passagiersvluchten tussen Luik en China

Vanaf april zullen er terug passagiersvluchten worden uitgevoerd tussen Luik en China. Dat schrijft De Tijd vandaag. Tot vorig jaar voerde het Russische I-Fly vluchten uit naar Luik voor de Chinese touroperator U-tour, maar die samenwerking werd stopgezet. Nu is er opnieuw een partner gevonden: het Russische VIM Airlines.

Na de stopzetting van de passagiersvluchten tussen Luik en verschillende Chinese steden in september, is er terug goed nieuws voor de luchthaven van Luik. De Chinese touroperator U-Tour heeft opnieuw een partner gevonden om vluchten vanuit China naar Luik uit te voeren. Het gaat om het Russische VIM Airlines. Die maatschappij beschikt over een langeafstandsvloot van B757-200’s, B767-300’s en B777-200’s.

Luik werd door de vorige partner I-Fly verbonden met 6 Chinese steden met een korte tussenstop in Moskou. Nu komen er verbindingen naar 8 Chinese steden, goed voor 8 wekelijkse vluchten. Het gaat om de steden Wuhan, Shenyang, Changsha, Taiyuan, Zhengzhou, Qingdao, Fuzhou en ook Xian.

De nieuwe routes zouden goed zijn voor zo’n 130.000 reizigers per jaar op de Luikse luchthaven. Met welk toestel de routes zullen worden uitgevoerd, is nog niet bekend.

Bron: De Tijd