Kwart van passagiers op Brussels Airport komt met de trein

Ongeveer een kwart van de passagiers op Brussels Airport maakt de verplaatsing naar en van de luchthaven met de trein. Dat blijkt uit cijfers van de NMBS. In de laatste 2 maanden van vorig jaar gaat het volgens de NMBS om 26 procent van alle passagiers.

Een op vier passagiers op Brussels Airport maakt zijn of haar verplaatsing met de trein. Uit cijfers van de NMBS blijkt dat in november en december vorig jaar gemiddeld zo’n 26 procent van de passagiers met de trein van of naar de luchthaven reisde. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De NMBS nuanceert wel dat november en december uitschieters waren ten opzichte van de andere maanden van 2016.

De NMBS breidde haar aanbod naar Brussels Airport de voorbije jaren sterk uit. Tijdens de week is de luchthaven rechtstreeks vanuit 83 stations te bereiken. In het weekend zijn dat er  76.

De NMBS berekende haar cijfers aan de hand van de betaalde Diabolo-toeslagen. Die toeslag moeten reizigers enkel betalen als ze van of naar de luchthaven reizen.

Bron: NMBS, Het Nieuwsblad